O karierze w Pizza Hut opowiadają Damian Rybak – Brand President, Marcin Morawski – General Manager Pizza Hut Bielany Wrocławskie oraz Hubert Barański – Pracownik Restauracji.
Damian, jak rozpoczęła się Twoja przygoda z Pizzą Hut?
Do Pizza Hut dołączyłem w 1998 roku – studiowałem wtedy w Szczecinie i szukałem zajęcia, które pozwoliłoby mi na zarobienie dodatkowych pieniędzy na swoje wydatki. W 2002 roku objąłem stanowisko Kierownika Restauracji i mogłem wcielić w życie marzenie wielu osób – miałem „własną” restaurację! Później rozwijałem się na wielu innych stanowiskach, miałem również możliwość wyjazdu do Stanów Zjednoczonych. Od 2012 roku zarządzam Pizza Hut jako Brand President, odpowiadając za nasze restauracje w Polsce, na Węgrzech i w Rosji. Coś, co miało trwać tylko chwilę przerodziło się w przygodę, która trwa już wiele lat i mam nadzieję, że będzie trwała dłużej.
Co takiego sprawia, że pracujesz w Pizza Hut już 17 lat i nadal chcesz tam pracować?
W Pizza Hut staramy się robić wszystko, aby każdy – i Gość, i pracownik, poczuł się u nas po prostu świetnie. Na naszą atmosferę wpływa wiara w to, że Wszystko jest możliwe oraz poczucie, że możemy mieć frajdę ze wszystkiego, co robimy. Dodatkowo, możliwość szybkiego rozwoju kariery i świadomość, że wciąż można więcej sprawiają, że Pizza Hut to naprawdę miejsce, w którym praca może być przyjemnością!
Załóżmy, że jestem studentem, który potrzebuje dodatkowych środków finansowych na swoje wydatki i chciałbym, aby moja praca nie kolidowała z zajęciami.
W Pizza Hut to możliwe! Nasze restauracje są czynne codziennie, więc z łatwością można pogodzić pracę z innymi obowiązkami i realizacją swoich pasji. Elastyczność czasu pracy to nie jedyny benefit pracy w Pizza Hut. Należymy do firmy AmRest, która zarządza również innymi markami restauracyjnymi. Będąc członkiem naszego zespołu otrzymujesz dostęp do wyjątkowych ofert dla naszych specjalnych Gości – zarówno w Pizza Hut, jak i w Burger King, KFC oraz Starbucks. Dodatkowo w naszym zespole pracują głównie młodzi ludzie, więc praca u nas to szansa na zawiązanie nowych znajomości.
Czy w takim razie Pizza Hut to miejsce tylko dla osób, które chcą sobie „dorobić” czy również dla tych, którzy chcą się piąć po szczeblach kariery?
Pizza Hut to zarówno miejsce dla tych, którzy szukają dodatkowego zajęcia, jak i osób, które chcą rozwijać się zawodowo. Niezależnie od tego, jak długo trwa Twoja przygoda z Pizza Hut to i tak uczysz się czegoś nowego. Orientacja na klienta, umiejętność budowania relacji i pracy w zespole, zdolność pracy pod presją czasu to tylko niektóre z kompetencji, które w sobie wzmacniasz. Oczywiście w Pizza Hut nauczymy Cię też podstawowych technik kulinarnych i zdradzimy sekret przygotowywania ciasta na pyszną pizzę! Dołączając do naszego zespołu masz możliwość rozwoju w innych markach zarządzanych przez AmRest bądź pracy za granicą. Pizza Hut to idealny start do kariery.
Jakich osób szukacie do zespołu Pizza Hut?
Do zespołu Pizza Hut szukamy ludzi, którzy chcą pracować w miejscu, w którym celebruje się każdy moment i potrafią to robić – otwartych, łatwo nawiązujących kontakty, uśmiechniętych, sprawiających, że inni czują się dobrze. I jednocześnie zaangażowanych, ambitnych, dających z siebie więcej, dla których wszystko jest możliwe.
Co w takim razie trzeba zrobić, aby rozpocząć pracę w Pizza Hut?
Aplikować do pracy w Pizza Hut można na dwa sposoby – odwiedzając restaurację, w której chciałbyś/abyś pracować bądź wypełniając formularz na stronie www.pizzahut.pl/kariera. Na aplikacje czekamy przez cały rok – dynamicznie się rozwijamy i wciąż otwieramy nowe restauracje, dlatego cały czas powiększamy nasz zespół. Pizza Hut i AmRest to otwarty, rzetelny pracodawca, z którym można zacząć swoją karierę, nauczyć się gastronomii, podstaw zarządzania i jednocześnie dobrze się bawić! Dlatego zachęcam do aplikowania J.
Moja przygoda z AmRest rozpoczęła się 9 lat temu w restauracji Pizza Hut Rynek we Wrocławiu. Postanowiłem wykorzystać wolny czas, dorobić do studiów oraz poznać ciekawych ludzi. Pracę rozpoczynałem na stanowisku kucharza i miało to być zajęcie tylko na wakacje. Możliwość dostosowania grafiku do moich potrzeb oraz pełni pozytywnej energii współpracownicy i przełożeni spowodowali, że praca, która miała być tylko krótkim epizodem , zamieniła się w prawdziwą przygodę trwającą po dziś dzień. Najbardziej w AmRest cenię właśnie możliwości rozwoju, jak i to, że zasady są jasno określone, a liczna grupa osób pracuje na twój sukces i rozwija Twoje kompetencje niezbędne do pełnienia ról na wyższych stanowiskach Przez 9 lat pracy w Pizza Hut przechodziłem kolejne szczeble kariery i obecnie jestem Kierownikiem największej w Polsce restauracji Pizza Hut Bielany. Spotkałem wielu pełnych pasji ludzi, którzy tak jak ja potrafią przenosić swą pozytywną energię na innych i budować relacje z naszymi Gośćmi. Ta droga się nie kończy – wystarczy, że utożsamiasz się z naszą kulturą „Wszystko jest możliwe” i nowe możliwości otwierają się każdego dnia.
Marcin Morawski – General Manager Pizza Hut Bielany Wrocławskie
Dołączyłem do Pizza Hut jako kelner, myśląc o połączeniu nauki i pracy zawodowej. Dzięki elastycznemu grafikowi jest to możliwe! Na początku pracowałem tylko w weekendy. Pamiętam, że pracę rozpocząłem w okresie bożonarodzeniowym, więc musiałem zmierzyć się z dużym ruchem w restauracji. Z czasem zmieniłem dyspozycyjność pracy na okres od poniedziałku do piątku , ponieważ odkryłem możliwości rozwoju, o których wcześniej nie słyszałem a dzięki zaocznemu trybowi studiów było to możliwe. Jestem w stanie łączyć moje zainteresowania i pracę w sposób, który mi odpowiada. Najbardziej cenię świetną atmosferę panującą w naszych restauracjach oraz stawiane przed nami ambitne, ale realne cele. Polecam pracę każdemu, kto chce miło spędzić czas w pracy, rozwinąć się i poznać ciekawych ludzi.
Hubert Barański – Pracownik Restauracji Pizza Hut
AmRest to wyjątkowe miejsce, w którym zadbamy o Twój rozwój zawodowy i osobisty. Wszystko co robimy, wynika z pasji. Wiemy, że nasza organizacja nie osiągnęłaby sukcesu, gdyby nie nasi ludzie. Działamy zgodnie z naszymi Naczelnymi Wartościami i wierzymy, że Wszystko Jest Możliwe! – mówi Olga Wettler, Junior Recruitment Specialist w AmRest.
Do naszego zespołu szukamy osób, które rozpoczynają swoją przygodę zawodową oraz tych, którzy chcą dalej rozwijać swoją karierę. Tym pierwszym oferujemy pracę w naszych restauracjach i kawiarniach bądź zapraszamy ich na Program Stażowy w naszej wrocławskiej siedzibie. Natomiast osoby doświadczone w zarządzaniu zespołem zachęcamy do spróbowania swoich sił w roli Menedżera jednej z naszych restauracji lub kawiarni. Tych, którzy wolą pracę biurową zapraszamy do aplikowania do działów wspierających pracę Operacji – są to m.in. Księgowość, Finanse, IT, Marketing, Dział Prawny czy HR.
Pracownicy AmRest zarażają innych pozytywną energią, chętnie podejmują wyzwania, są otwarci na nowe doświadczenia i zdobywanie wiedzy oraz gotowi dać z siebie wszystko, aby sprostać oczekiwaniom naszych Gości. Właśnie takich osób poszukujemy do naszego zespołu!
Po wstępnej selekcji Kandydat na stanowisko Pracownika Restauracji lub Kawiarni otrzymuje zaproszenie do restauracji na rozmowę, po której Zastępca Kierownika podejmuje decyzję o zatrudnieniu. W przypadku stanowisk menedżerskich lub biurowych wybrany Kandydat dostaje zaproszenie na spotkanie lub wywiad telefoniczny z rekruterem, wypełnia testy kompetencyjne a decyzję o zatrudnieniu podejmuje jego potencjalny przełożony, po ostatecznym spotkaniu z Kandydatem.
Jeżeli czujesz, że AmRest to właściwe miejsce dla Ciebie, aplikuj wysyłając swoje CV na adres praca@amrest.eu.
I pamiętaj: Wszystko Jest Możliwe!