Eurostudent

Portal dla studentów - kariera, praktyki, staże, praca, studia, rozrywka, konkursy. Magazyn Eurostudent

Konkursy EYe on Tax oraz EY Financial Challenger nabierają tempa!

Tylko do 18 listopada Ernst & Young czeka na zgłoszenia do konkursów EY Financial Challenger i EYe on Tax.

Coraz więcej drużyn z całej Polski wypełnia formularz zgłoszeniowy i rozpoczyna swoją przygodę. Drużyny prześcigają się w pomysłach na swoją nazwę – najciekawsze z nich prezentujemy na www.facebook.com/EY.Polska.Kariera.


Wszyscy, którzy do dzisiaj zgłosili się do udziału w konkursach, otrzymali już zadanie z pierwszego etapu i z zapałem rozpoczęli zmagania. Nie ma na co czekać – pierwszych 20 zespołów, które odeślą odpowiedzi, otrzyma atrakcyjne gadżety.


Ciekawym doświadczeniem pierwszego etapu EYe on Tax dla uczestników może być udział w rozprawie sądowej dotyczącej podatków. Dzięki przygotowanemu po rozprawie sprawozdaniu można otrzymać dodatkowe punkty!

O czym warto pamiętać rozwiązując zadanie z pierwszego etapu? Jak mówią finaliści ubiegłych edycji: kluczem do sukcesu jest podział ról i przygotowanie odpowiedzi zgodnie z ustalonym zakresem.

Jak się przygotowywać? Czytać literaturę – na stronach konkursowych można znaleźć rekomendowane pozycje, zapoznać się z ustawami (w przypadku EYe on Tax) i śledzić bieżące informacje prasowe np. w Rzeczpospolitej lub Dzienniku Gazecie Prawnej.
Udział w konkursach to bezcenna możliwość zdobycia doświadczenia i poszerzenia wiedzy. Dodatkowo jest to także wspaniała zabawa zapewniająca duże emocje Zachęcam wszystkich studentów do wzięcia udziału w tegorocznych edycjach konkursów – przypomina Karol Kamiński z działu Doradztwa Transakcyjnego Ernst & Young, zwycięzca VI edycji EY Financial Challenger.

Więcej informacji znajdziecie na www.ey.com.pl/EYe_on_Tax oraz www.ey.com.pl/Challenger.

Im szybciej zarejestrujecie, tym więcej czasu pozostanie na rozwiązanie zadania!
Zachęcamy też do rozmowy z naszymi Ambasadorami podczas EY Days, które właśnie odbywają się na większości polskich uczelni.